2017. augusztus 4., péntek

HARCOS!HARCOS!
 
Ez a bejegyzés egy kicsit elmélkedős lesz, de elég régóta bennem vannak ezek a kérdések és ki akarom írni magamból őket. Ez nem kritika, a célom a motiváció és nem az, hogy bárkit is bántsak.


Egy pillanatra vonatkoztassunk el a buhurttól, a vívástól és a sporttól. Ne foglalkozzunk a külsőségekkel, a szabályokkal, a felszereléssel, a versenyekkel, foglalkozzunk csak a személlyel, aki mindezek mögött van.

Ki vagyok én? Mi a célom? Miként tekintek magamra? TE hogy tekintesz magadra?

Hogyan definiálom magam? Egy felnőtt férfi vagyok, akit érdekelnek a küzdősportok és a történelem? Egy férfi vagyok…fura hobbival? Sőt…egy hétvégi lovag vagyok, aki csak néha felkapja a páncélt, mert szereti ha megtapsolják?

Remélem, senkinek se ez jut magáról eszébe, aki olvassa ezt a bejegyzést!

Viszont kérek mindenkit, hogy legyen magával őszinte. Tudsz magadra HARCOSKÉNT gondolni?
Igazán jó akarsz lenni, vagy jó neked az átlag is?
Én hiszek abban, hogy lehet valaki akármennyire tehetséges…csak akkor lesz sikeres egy küzdősportban (és igen, az életben is) ha egy igazi harcos lelke lakik benne.

Ez egy életmód. Akarsz küzdeni és győzni és ezért megteszel mindent, amit csak lehet. Nem a kifogásokat keresed, nem másokat hibáztatsz, nem ülsz és punnyadsz, hanem napról napra dolgozol azért, hogy elérd a célod, ami nem más mint, hogy napról napra jobbá válj!

Építed a tested és az elméd. Tanulj, edz és küzdj!
 
 
Te harcos vagy? Igazán akarod azt, amit csinálsz? Tényleg buhurtozni akarsz? Tényleg ott akarsz állni az arénában, ugyan azt a mezt viselve, mint a többi harcos? Mindent megteszel azért, hogy kiérdemeld ezt? Kiérdemelted a sajátjaid bizalmát? A társaid rád bízhatják magukat?

Ugyan annyit teszel bele a bunyóba, mint a többiek?
 
A csoportos küzdelmekhez elengedhetetlen a csapatszellem. Ez pedig nem jön magától. Gondolom ezt nem kell senkinek se elmagyarázni. 

 
De ha már minket úgy is a buhurt hozott így össze, foglalkozunk a harcos lét fizikai útjával. 
Ha úgy tekintünk magunkra, mint egy gépre, akkor az „erő” a váz, az „állóképesség” a motor, és a tanult technikák, ismert módszerek tárháza és mélysége pedig az, ami megmutatja mire jó ez a gép!

Mitől jó igazán egy gép? Hogy HASZNOS. Van egy célja és azt be tudja teljesíteni. Hogy képes megtenni azt, amit kell és munka közben nem törik el, nem fullad le és tényleg képes arra, amire szánték. Én egy ilyen gép vagyok? Te egy ilyen gép vagy?

A harcos „szentháromsága”:

Erő – Állóképesség – Technika

Ez az a három pont, ami megtudja, határozni a felkészülésünket. Mindenkinek ismernie kell annyira magát, hogy betudja lőni, hogy mi az, amiben az ő gépe a leggyengébb, és mi az az irány, amire rá kell feküdni. 

A fejlődést meg kell tervezni!

Az ERŐ:
Mit szeretnél, mi legyen a te CÉLOD?  Embereket akarsz a földhöz vágni? Ehhez izmokra lesz szükséged! Te akarsz a leggyorsabb lenni a pályán? Nem elég a jó motor…ha nem elég jó a lábad, vagy hagy meg se érzi az ellenfeled, ha hátulról nekikoccansz. Azt akarod, hogy mindenki rettegjen ha alabárddal a kezedben belépsz a pályára? Ahhoz tudni kell ERŐSEN ütni és nem csak zavarni a másikat azzal, hogy percenként kopogsz a sisakján. Lehet hülyíteni embereket a puha meg lágy művészettel...de két egyenlő tudású félnél mindig az ERŐ dominál.

Az ÁLLÓKÉPESSÉG:
Lehetsz te a legjobb kezű vívó, a legjobb birkózó a csapatban, de ha nem vagy képes sokáig használnia tested és a képességeidet akkor semmit sem érsz velük. Hiába vagy nagy, hiába vagy ügyes…de ha két meccs után vége és feladod akkor hasznos vagy a csapatnak?!

A TECHNIKA:
Mit ér a legjobb fizikai szint, ha csak toporogsz a pályán? Mit ér az acélos kar, vagy a brutál tüdő, ha nem vagy képes egy egyszerű földre vitelre, vagy összekötni három mozdulatot és bevinni egy szép kombót?


Nem elég CSAK futni pár kört hetente, vagy néha leesni a kondiba, nem elég néha felkapni a pufi felszerelést és összeszedni pár lila foltot. Nem elég csak felvenni a páncélt és lejárni a fesztiválokra. Tervezni, fejlődni…..EDZENI KELL!

Van egy jó hírem. Élj az ország bármely pontján, legyél akár teljesen egyedül a környéken….a fizikai állapotoddal akkor is tudsz foglalkozni! Ne hagyd magad! Légy HARCOS!  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése