2014. december 30., kedd

Mi újság külföldön? Mi újság külföldön?


A HEMA közösségen belül már évek óta nagy divatja van annak, hogy különböző vívók vlogot vagy blogot vezetnek és próbálnak segítséget nyújtani kezdő vívóknak. Úgy tűnik ez a divat lassan eléri a HMB világát is.

Lengyelország:


A Szatecki testvérek évek óta a legjobb lengyel harcosok és a világbajnokságon is elég szép eredményeket hoznak el évről évre. 2013 nyarán hozták létre a Brothers of Steel oldalt, ahol különböző hasznos cikkeket és videókat osztanak meg. Fő céljuk a lengyel vívók motiválása és fejlesztése, de szerencsére angolra is lefordítanak mindent.

Nemrég belekezdtek egy edzésekkel foglalkozó videó sorozatba is. Az első rész egy állóképesség fejlesztő cölöpös módszert mutat be, a második rész pedig a gyorsaság és a pontosság fejlesztésével foglalkozik:   
 
1. rész:

2. rész:

Talán Marcin Waszkielis-t se kell senkinek se bemutatni. Többszörös lengyel bajnok, és az idei IMCF pajzs+kard és hosszúkard bajnoka. Szintén saját facebook oldala van, ahol ő is elég hasznos dolgokat oszt meg.

BoS cölöpös videóhoz hasonló állóképesség edzés:

https://www.youtube.com/watch?v=NVdRoP1vn7M

Kettlebell köredzés:

 

Oroszország:

Nem rég indult a Medieval TV csatorna, ezen belül pedig elindult egy oktató videó sorozat.Ezenkívül érdemes végig nézni Ali Makhloev egy edzéséről készült videót.
 
https://www.youtube.com/watch?v=gfSklk-prjQ

A hozzátartozó mérkőzés:

https://www.youtube.com/watch?v=tyz1eJoSeIY

Egy kis érdekesség:

Ukolov youtube csatornája. Ezen ugyan nincsenek vívással foglalkozó videók, de a crossfites edzéseikről igen.

https://www.youtube.com/user/Ukolov

 

Ukrajna:

Igor Omelianchuk blogja ugyan egy ideje nem túl aktív azért érdemes visszaolvasgatni a régi bejegyzéseket.

http://medieval-warrior.blogspot.hu/
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése