2016. március 17., csütörtök

4 alapgyakorlat ami minden harcosnak kötelező


A testünk edzése folyamatos munkát követel meg tőlünk. Hétről hétre, napról napra foglalkoznunk kell vele. Mindezt miért? A technikai tudást muszáj kellő fizikummal megtámogatni, ha sikeresek akarunk lenni.

Rengeteg edzésmódszer létezik, de úgy vélem van 4 olyan alapgyakorlat ami megkerülhetetlen, ha valaki ténylegesen növelni akarja az EREJÉT. 

Barátkozzunk meg a kétkezes rúddal és a nagy súlyokkal.
  

  • Fekvenyomás
  • Guggolás 
  •  Felhúzás
  • Fej fölé nyomás


Az első három gyakorlatot nevezhetjük az erőnövelés „Szentháromságának”.

A Fekvenyomás: 

A gyakorlat igénybe veszi a mellkasi izmokat, a deltaizmokat és a tricepszet. A fekvenyomás egy összetett, teljes testet igénybe vevő gyakorlat, és mint olyan, az egyik legjobb eszközünk az izomtömeg és erő építésére.


A Guggolás:


A guggolás megdolgoztatja a combizmokat, a csípő- és a farizmokat, a lábbicepszet és a hátizmok alsó részét és ha ez nem lenne elég még a hasi, a felső háti, a vádli- és a vállizmokat is igénybe veszi. Kell ennél több? 


A Felhúzás:


Az alsó hát, a farizom, a csípő és a comb emel, a has stabilizál, az alkar izmai és a markunk tartja a súlyt. Fejlődik még a csuklyás izom és még egy sor apró izom is, mivel szinte az egész testünk megfeszül egy rendesen végrehajtott felhúzás közben.  


A Fej fölé nyomás:Ahogy már az előző posztban írtam is, az egyik legrégebbi gyakorlat amit régen is használtak a vívók erősítésre.

Elsősorban a vállizmokat (főleg az elülső és oldalsó részeket) használjuk, de terhelés éri mellizom felső részét is. Másodsorban ezek az izomcsoportok is bekapcsolódnak a munkába: tricepsz, hátizom, bicepsz, illetve stabilizálásra használjuk a törzsizmokat, a csípő és a lábizmokat is.


DE miért kifejezetten fontosak ezek a gyakorlatok nekünk buhurtosoknak?  

Közelharc! Birkózás! Földrevitel! Kiemelés! Gondoljátok végig mire van szükség ezekhez. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése