2013. április 1., hétfő

Magyarország első BN falchionjaiMagyarország első BN falchionjaiA hónapban elkészültek az új kardjaink, amiket direkt HMB rendszerhez készített az egyik csapattagunk, Baka Bence.

Már akkor kiszúrtuk ezeket a szépségeket, amikor az első Battle of Nations videót megtaláltuk a neten.

A kard pengéje 55 centi hosszú, a fegyver kellemesen orr nehéz, de ez egyáltalán nem zavaró, mivel a fegyver súlya kevesebb, mint 1 kiló.

Buhurtra tökéletes. A rövid penge miatt könnyű még közvetlen közelről is támadni vele, nem akad be a két test közé. A könnyű súly ellenére hatalmasakat lehet vele ütni az elöl lévő súlypont miatt.

Az eredeti terveken változtatnunk kellett, a penge formája túl veszélyes lett volna a hazai szinthez. Illetve az anyagvastagságból is levettünk.

A kardok éle minimum 2mm vastagnak kel lenniük. A hegyet 1 eurós méretre kell lekerekíteni. Az egykezes fegyverek maximum súlya 1,6 kg.

Pontozós párbajokhoz is készült egy darab kevésbé széles pengével, ettől függetlenül a szokványos kardforma jobban teljesít az 1v1 küzdelmekben, illetve a csuklót is kevésbé terheli meg, hosszabb használat során. 

Ujvári Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése